Search
  • Allianse Innovasjon AS

Selskapets sin egen programvare kan være en langsiktig konkurransefordel som er vanskelig å kopiere

Hver dag tar man mange beslutninger på vegne av bedriften. Disse avgjørelsene spenner fra budsjett og avkastning på investering (ROI) til vekst og konkurransefortrinn. Ja, som beslutningstaker balanserer du i praksis bedriftens umiddelbare behov med bedriftens sine langsiktige behov og vekstkrav.

I de fleste tilfeller innebærer veksten å opprettholde en konkurransemessig fordel. En av de enkleste måtene å få et konkurransefortrinn er gjennom teknologien din bruker. Mennesker erstattes med maskiner som kan gjøre arbeidsoppgaver raskere. Gjennom årene har konkurransens natur endret seg i flere bransjer. I dag kan valget av spesialutviklet programvare gi deg den konkurransefordelen du trenger. Ikke den standardiserte ferdigpakkede hyllevaren du kan kjøpe hos en forhandler, men tilpasset programvare som er bygget for å passe dine forretningskritiske behov.

Hyllevare kan adressere behov. For eksempel kan tekstbehandlingsprogramvare, ERP systemer og andre relevante programmer kjøpes billig, og i de fleste tilfeller vil de utføre de funksjonene du trenger. Mer sjelden gir selskapet bak hylleprogramvaren deg fleksibiliteten til å endre eller tilpasse programvaren, og i tillegg kan det være kompleksitet med integrasjoner mellom andre forretningskritiske systemene som bedriften er avhengig av, som igjen som hindrer synergier som kan utløse en konkurransefordel.

Allianse Innovasjon AS mener at løsningen er å kombinere riktige hyllevarer med skreddersydd programvare. Hvordan vet man om tilpasset programvare vil gi et konkurransefortrinn? Tilpasset programvare kan gi en betydelig fordel ved å administrere oppgaver som kundedata, fakturering, sporing, inventar, samsvar, rapportering, drift og kompleks prosessflyt.


Virksomhetene vil endres over tid sammen med markedet der det opererer. Tilpasset programvare kan endres for å tilpasse seg endringer og trender i virksomheten, slik at du kan opprettholde et konkurransefortrinn. Skreddersydd programvare er mer effektiv enn hyllevare siden den er basert på selskapets egne forutsettinger for å fortsette å lykkes.

Du får hjelp av de som utvikler programvaren så lenge du trenger det, slik at programvaren tilpasses etter hvert som virksomheten din endres og har behov for retningsendringer. Evnen til å gjøre endringer raskt og opprettholde kontroll over utviklingen, øker konkurransefortrinn.

Hvis du bruker den samme programvaren som din største konkurrent, har du liten sjanse til å få en konkurransemessig fordel på teknologi.

Når man investerer i skreddersydd programvare, investerer du i virksomheten din. En skreddersydd eller proprietær løsning lar deg skape nye inntektskilder og opprettholde en konkurransedyktig fordel som konkurrenter ikke har direkte innsyn i.

Skreddersydd programvare kan redusere kostnadene ved å eliminere behovet for lisenser og lære opp ansatte for å passe en prosess som er forskjellig fra hvordan bedriften bør gjennomføre prosessen.

Skreddersydd programvare kan bygges for å integreres med relevant eksisterende programvare som selskapet ikke kan klare seg uten. Dette vil øke intern effektivitet, produksjonen, forbedre ytelsen og optimalisere hvordan virksomheten fungerer som helhet.

Skreddersydd programvare kan være akkurat det du trenger for å opprettholde en konkurransefordel over tid. Allianse Innovasjon mener ikke dette bare er for de store aktørene, men også for mindre selskaper. Ved å samarbeide med et kunnskapsrikt, fremoverlent og erfarent programvareutviklingsselskap kan du få skreddersydd programvare som ikke bare passer til dine forretningsbehov, men gir deg også den største avkastningen på investeringen ROI. Hyllevare bør være et alternativ på de mindre kritiske arbeidsprosessene som ikke er relevant for selskapets konkurransefordel. Den viktigste programvaren bør skreddersys for bedriftens unike prosesser, ikke for massene.

"Selskaper som dominerer markedene sine har en tydelig teknologistrategi. Der teknologi skal skape en unikhet som ikke er lett å kopiere, samtidig gi rom for å drive med kjernevirksomheten, og automatisere alt annet" - Allianse Innovasjon AS Ønsker dere en uforpliktende vurdering på om skreddersydd programvareutvikling kan tilføre virksomheten verdi kan dere sende en e-post til hei@allianseinnovasjon.no for å avtale en samtale om digitalisering.23 views

©2019 by Allianse Innovasjon AS